Vynikající chuťový i pachový atraktor pro ryby   Charakteristika:  Kyselina máselná, u rybářů známá také pod anglickým názvem Butyric acid, a v odborných kruzích pod svým systematickým názvem kyselina butanová, Kyselina máselná je přirozeně obsažena povětšinou v rozkládající se organické hmotě ( máslo, sýry, maso, špatně založená siláž, atd.) . A protože se ve vodě rozkládá vše co uhynulo, je to pak velmi přirozený pachový atraktor pro ryby, které ho tak důvěrně znají ze svého přirozeného prostředí.... Celý popis

Koupit za 170 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Vynikající chuťový i pachový atraktor pro ryby  

Charakteristika:  Kyselina máselná, u rybářů známá
také pod anglickým názvem Butyric acid, a v odborných kruzích pod
svým systematickým názvem kyselina butanová, Kyselina máselná
je přirozeně obsažena povětšinou v rozkládající se organické
hmotě ( máslo, sýry, maso, špatně založená siláž, atd.) . A
protože se ve vodě rozkládá vše co uhynulo, je to pak velmi přirozený pachový
atraktor pro ryby, které ho tak důvěrně znají ze svého přirozeného
prostředí.  

Kyselina máselná je velmi silně páchnoucí, bezbarvá
kapalina rozpustná ve vodě, která pachově podpoří a zvýrazní
jakýkoliv výrobek pro sportovní rybolov, ale také krmiva pro domácí i
hospodářská zvířata, kde má významný zchutňující účinek, již v gramovém
množství na 1 kg krmiva!

Možnosti použití:  Kyselina máselná se dá
prakticky přidat do jakékoliv směsi, určené pro lov či vnadění ryb! A to
do sladkých, rybích, masových i kořeněných. Záleží jen na přidaném množství, aby
nepřebíjela přirozený charakter výrobku.

Ryby cítí Butyric velmi dobře i v minimálním
množství! Přidává se jen pár mililitrů na 1 kg směsi!

Doporučené dávkování:

U směsí sladkých:    10 - 30 ml
/ 10 kg

U masových směsí:  40 – 50 ml / 10
kg

Dobrá rada:  Pro lidi kyselina máselná velmi
intenzivné a vytrvale páchne! Začněte proto do vaší směsi
přidávat Butyric od nejnižššího, uvedeného dávkování a přidávejte postupně
dle vašeho požadavku na intenzitu pachu!

Pokud hnětete těsto ručně, doporučuji použít gumové
rukavice! Jinak vám budou ruce páchnout ještě dlouho poté - několik
dní! 

Nepracujte s Kyselinou máselnou v obytných
místnostech!

Pokud vám vyteče na koberec, můžete jej
vyhodit! Běžnou teplotní úpravou nezaniká, je odolná až do 140 °C, kdy teprve
vře a odpařuje se! Přidávejte proto jen minimální množství! Pracujte s ní velmi
obezřetně a pomalu, zbrklost může přinést velké škody! K dávkování použijte
pipetu, nebo injekční stříkačku i s jehlou, pokud možno = přesnější manipulace
s kyselinou.

Kyselinu máselnou nedávejte rovnou do suché směsi,
ale nalejte ji do vody, vajec, oleje, boosteru, či jiné tekuté
suroviny a tuto až pak do vaší směsi !

Při potřísnění kůže si ihned zasažené místo omyjte
důkladně mýdlem a vodou!

Nejde sice o nijak silnou žíravinu, ale zacházejte s
látkou v ochraných prostředcích a mimo obytné místnosti !

 
Zobrazit více